070-204 19 06 lotta@lottacarlberg.se

Videomarknadsföring är något som kommer mer och mer. Vi tar in information snabbare med en video än genom att se en bild eller läsa en text. Du har säkert hört att ”En bild säger mer än tusen ord” Vad tror du att en rörlig bild säger? Videomarknadsföring har kommit för att stanna. Både Facebook och YouTube försöker konkurrerar med TV och de lyckas riktigt bra med det.

Hur kan du som företagare dra nytta av videomarknadsföring? Ja det finns en del del som du skulle kunna göra. Att spela in en video är inte längre svårt. Du kan använda din mobil mer avancerad utrustning behöver du inte ha för att börja.

Skapa en berättelse folk bryr sig om

En video som bara visar din produkt kommer inte få så stor spridning. Kombinera därför in din produkt i en berättelse. Folk gillar berättelser.

Varje viral video i världen i dag har en rolig och engagerande berättelse. Varumärket är sekundärt. Tänk på att videon ligger kvar länge och ger dig även långsiktig marknadsföring.

Håll din video kort

Många tror att en video måste var lång, men så är det inte. Max 90 sek. har du inte fångat deras intresse innan 30 sek kommer många att gå vidare. Så pang på rödbetan redan i början. Dra inte ut på ditt budskap som du vill förmedla.

Ge dina kunder en lektion

Du kanske har sett matlagnings video på tex Facebook. Små korta video där företaget bakom visar hur du bakar en kaka eller lagar till en enkel målrätt. Det ser lätt ut att göra eftersom de visar steg för steg hur du ska gå tillväga och efteråt visar de hur gott det blev. Vad kan du lära ut till dina kunder?

Uppmaning till handling

Bland det viktigaste av allt. När de sett din video var ska de då gå för att se flera videofilmer eller läsa mera om ditt erbjudande? Ett bra sätt är att lägga in text i din video eller säga i videon var de finner mera information. Du ska givetvis skriva i beskrivningen av videon var de ska gå för att få mera information. Ta dina tittare i hand och led dem ditt du vill att de sak gå.

Deal, dela och dela

Var inte rädd att dela din video i olika sociala medier. Skriv om videon på din hemsida. Du kan även lägga med den i ditt nyhetsbrev. Be även andra dela din video.

Att annonsera med en video på Facebook är inte dyrt så det är också ett alternativ.

Så börja planera för din videomarknadsföring. Vad kan du dela med dig av i ditt företag som får dina kunder att ställa sig i kö för att få arbeta med dig.

Love Lotta